Placinta cu afine, americana

de Tuxedo in Prajituri, 12 Iul 2013 | 30349 vizualizari

 

Mi se facuse pofta subit de o placinta si cand am fost pe la magazin am gasit afine foarte ieftine la cutie asa ca mi-am zis, “trebuie sa incerc si eu placinta cu afine!”, ca nu mancasem niciodata, si am avut cea mai placuta surpriza! a iesit demential de buna! Blatul a iesit exact asa cum mi-am imaginat, super fraged iar umplutura, nu mai zic, cred ca va spune ceva culoarea nu? e super apetisanta! Si, ca sa nu va mai tin in suspans, am sa va povestesc imediat cum se face. este foarte simplu ;-) !

 

INGREDIENTE

  • pentru o forma de tarta cu diametru de 24 cm (a mea afost de yenna dar poate fi si de teflon)
  • Aluat:
  • 170 gr margarina pentru prajituri
  • 6 linguri apa foarte rece
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr faina (2 cani)
  • Umplutura:
  • 500 gr afine (proaspete sau congelate)
  • 3 linguri amidon
  • 120 gr zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu afine, americana:

Pregatim intai aluatul:

Intr-un castron punem faina impreuna cu margarina taiata bucatele mici si cu sarea. Amestecam cu mainile pana cand obtinem un aluat sfaramicis, apoi adaugam apa si framantam cu mainile pana cand se desprinde de pe peretii vasului. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si manevrabil. La prima vedere aluatul pare tare sau ca se sfarama, dar veti vedea ca nu e chiar asa de greu de lucratcu el, dupa coacere o sa vedeti cat de bun este!

Il bagam la frigider pentru 30 min. apoi pegatim fructele.

Spalam bine afinele si le vom amesteca apoi intr-un castron cu zeama de lamaie, zaharul si amidonul.

Preincalzim cuptorul la 200º C , scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua.

Pudram blatul de lucru cu faina si intindem cu facaletul prima foaie. O sa vedeti ca pe margini o sa se crape, dar puteti sa il modelati usor cu mainile sau cu facaletul.

O data intinsa foaia, o desprindem cu grija de pe blatul  de lucru cu ajutorul unui cutit cu lama lata si o punem in forma de tarta.

Punem peste ea fructele, apoi vom aseza deasupra cea dea doua foaie pe care o lipim bine pe margini, de cealalta foaie. Ii facem cateva incizii cu cutitul in mijloc si o coacem aprox. 45 min sau pana se rumeneste usor deasupra.

Se lasa sa se raceasca apoi o taiem felii si servim.

Se poate servi si calduta dar va mai curge din ea sirop de fructe. daca placinta se raceste bine, se va taia mai frumos!

Nota: daca folositi afine congelate, intai trebuie dezghetate apoi amestecate cu zaharul si amidonul!

Este delicioasa! Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca folositi afine congelate, intai trebuie dezghetate apoi amestecate cu zaharul si amidonul!

2

Se pot folosi si alte fructe de padure, zmeura sau cirese

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu afine, americana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta insiropata, cu piersici