Placinta cu branza si struguri

de Lau in Dulciuri, 26 Oct 2016 | 4845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 150 g untura
  • 1 galbenus
  • 50 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • 300 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • zeama de lamaie
  • 1 lingura faina
  • Decor
  • struguri
  • 1 plic tort jelle transparent
  • 200 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si struguri:

ALUAT-intr-un bol adaugam faina,zaharul,sarea,praful de copt,coaja de lamaie,amestecam facem o adancitura adaugam untura(rece)galbenusul,apa si incepem sa framantam, un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam apa sau faina dupa caz)Invelim coca in folie alimentara si dam  la rece 30 min.

Intindem coca intr-o foaie subtire si adaugam in tava tapetata cu hartie de copt,din aluatul ce  a ramas am impletit niste codite care le-am asezat pe margine si vertical

Umplutura,-mixam ouale cu zaharul si adaugam branza de vaci,zeama de lamaie,faina si amestecam bine.

Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incalzit cca 40 min pana ce se rumeste frumos pe margine,

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam struguri si plicul de tort jelle pregatit conform instructiunilor de pe plic,

Lasam sa se raceasca gelatina deasupra dupa care o putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta ruseasca cu branza si caramel