O reteta dupa Jamie Oliver...
Aluatul se lasa la dezghetat. Carnea (eu am avut-o pregatita), se curata de pielite si se da prin masina de tocat sau la robotul de bucatarie. Ceapa alba curatata si tocata marunt se pune la calit in putin ulei de masline. Se adauga ceapa verde tocata rondele, se mai lasa 2-3 minute la calit, se adauga ardeiul kapia taiat feliute si baconul. Se lasa sa se caleasca toate 2-3 minte. Se adauga carnea tocata cat mai desfacuta si se amesteca cu lingura de lemn pana carnea se desface si nu sta adunata. Dupa ce zeama lasata a scazut, am turnat compozitia intr-un castron(nu aveam loc sa amestec si celelalte ingrediente), am adaugat rosiile curatate de coaja si taiate cuburi, patrunjelul tocat fin si restul de condimente dupa gust. Intr-un vas de iena uns cu unt am pus aluatul foietaj, cu marginile peste peretii vasului, am adugat umplutura si am adunat marginile. Surplusul l-am taiat cu o foarfeca de bucatarie, iar in mijloc am lasat un spatiu, nu am acoperit de tot placinta cu aluat, iar aluatul l-am uns cu putin galbenus de ou. Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute. Restul de ou ramas l-am amestecat cu casul si cascavalul dat pe razatoare, smantana si seminte de chimen. Am pus umplutura de branza in gaura din mijloc, am presarat deasupra seminte de chimen si am mai lasa placinta 5-10 minute la cuptor. Pofta buna!!!
1
Lasati placinta sa se raceasca si doar cand este calduta o scoateti si o puneti pe platoul de servire
2
serviti cu o salata de rucola sau salata verde