Gustă din plin aroma toamnei cu această delicioasă plăcintă cu dovleac. Rețeta simplă și reconfortantă te va încânta cu fiecare mușcătură, oferind o explozie de arome de dovleac, scorțișoară și condimente calde. Savurează un desert clasic, perfect pentru a fi împărtășit cu cei dragi în timpul serilor răcoroase de toamnă.
Pentru Placinta cu dovleac: Reteta simpla si delicioasa pentru un desert de toamna ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, ulei, drojdie, dovleac, zahar, scortisoara.
Ingrediente Placinta cu dovleac: Reteta simpla si delicioasa pentru un desert de toamna
Aluat (pt 4 rulouri)
Umplutura
Iata cum se prepara Placinta cu dovleac: Reteta simpla si delicioasa pentru un desert de toamna
Din ingredientele enumerate se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa la dospit pt cca 30 min la loc caldut.
Se imparte coca in 4 parti egale. Fiecare parte se intide cu facaletul in foaie subtire (ca la taitei), se unge cu ulei, se intinde uniform un sfert din dovleacul ras, se presara zaharul si zaharul vanilat/scortisoara. Se ruleaza pastrand in marginile laterale cate 2 cm de foaie neacoperita cu dovleac care se pliaza spre partea inferioara a ruloului (pt a nu curge dovleacul ori siropul acestuia in timpul coacerii), se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ulei si se coace la foc mediu pana se rumenesc deasupra.
Un alt desert savuros de toamna este si reteta de Rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba, dragalasele Placinte bostanei sau reteta de Gogosi cu dovleac.