Această rețetă am văzut-o pe Tv Paprika și a fost pregătită de Jamie Oliver. Mi s-a părut interesantă și am purces la pregătirea ei. Aluatul cu avocado a ieșit puțin amărui (poate din cauză că nu era perfect copt avocado sau o fi altă cauză), dar în combinație cu mazărea dulcică a fost numai bun.
Cureți avocado de coajă și sâmbure, îl pasezi bine, adaugi făina, sarea și apa și frămânți un aluat omogen, pe care-l învelești în folie alimentară și-l dai la rece pentru 30 de minute.
Între timp, mixezi mazărea (decongelată) cu un mixer vertical, adaugi și frunzele de busuioc și mixezi. Adaugi ouăle și sare după gust și mixezi până când obții o compoziție fină. Adaugi brânza cheddar dată pe răzătoarea mică și omogenizezi cu o lingură.
Scoți aluatul, îl întinzi pe o hârtie de copt și apoi îl transferi în tava (28 x 19 cm) a cărui fund l-ai tapetat cu hărtie de copt și ai uns pereții cu unt. Înțepi aluatul din loc în loc. Pui hârtie de copt în interiorul aluatului și boabe de mazăre sau bile pentru copt și introduci tava cu aluatul în cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade C.
Scoți tava, îndepărtezi hârtia de copt cu boabele de fasole din interior și torni compoziția de mazăre. Întroduci tava în cuptor la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.
Scoți tarta, o lași să se răcorească puțin și o servești.
1
alegeți avocado foarte copt și dă-l pe răzătoate sau pasează-l foarte bine. Ale mele n-au fost foarte coapte și le-am pasta cu furculița, astfel încât au mai rămas bucățele mai mari in aluat și nu mi-a plăcut cum se vede.