Placinta cu mere

de marcelas in Dulciuri, 16 Feb 2010 | 10118 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g unt
  • 200-250g faina
  • 50g zahar
  • putina sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri apa rece
  • 1kg mere curatate si taiate cubulete
  • scortisoara
  • zahar
  • suc de lamaie
  • 2 linguri faina
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Facem un aluat din primele 7 ingrediente; il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru 1-2 ore.

Pregatim o tava, pe care o ungem cu putin unt. Impartim aluatul in 2 bucati egale. Intindem prima foaie si o asezam in tava unsa cu unt, avand grija sa acoperim peretii tavii pana sus. Intepam foaia cu furculita din loc in loc.

Punem in tava, peste foaie, amestecul de mere( merele taiate cubulete+ sucul de lamaie+zahar dupa gust+scortisoara+vanilie+cele 2 linguri de faina) si acoperim cu cea de-a doua foaie, pe care o taiem in 2-3 locuri, ca sa permita aburelui sa se evapore.
O dam la cuptorul incins la 375F pana cand e rumenita bine.

Se taie numai dupa ce s-a racit, preferabil a doua zi.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Teo 1

16.02.2010, 22:17

o placinta ca la mama acasa!

marcelas 1

17.02.2010, 07:23

Multumesc! Eu o refac cu aceeasi placere de fiecare data. Sper sa va placa la fel de mult si voua.

adry88 1

08.05.2011, 12:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava