Placinta cu mere si nuci in foietaj

de alilianaa in Dulciuri, 27 Apr 2014 | 7594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foietaj comert
  • 10-12 ( mai maricele)
  • 200 g nuca
  • scortisoara
  • 5-8 linguri zahar ( cat se doreste de dulce)
  • 2 linguri gris ( rase)
  • un plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si nuci in foietaj:

Aluatul se  decongeleaza ( eu l-am tinut in frigider de pe o zi pe alta). Merele le-am curata de coaja ( desi prefer sa nu le curat, am executat operatiunea pentru ca prajitura a  fost o masa). Nuca se prajeste putin si se toaca. 

Merele se pun la calit  impreuna cu zaharul, zaharul vanilat. Dupa ce se calesc putin si isi lasa zeama se adauga grisul. La  final se pune nuca si scortisoara.

 Se ia o tava ( am folosit tava aragazului), se tapeteaza cu margarina. Se pune prima foaie de foietaj, pe care am intins-o putin cu sucitorul. Se adauga merele si ultima foaie de aluat. Inainte sa pune ultima foaie, executam niste crestaturi cu cutitul. Se aseza peste mere, se pune placinta la cuptor pentru 30 min. Cand este gata se da la rece si se pudreaza.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si nuci in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

alilianaa 1

27.04.2014, 19:08

Laura, multumesc

alilianaa 1

27.04.2014, 19:09

Cleme, ba chiar le-a pus in punga si le-a pus si in raft in magazin...

MOKUSKA 1

07.05.2014, 14:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]