Placinta dobrogeana

de Steffy in Prajituri, 19 Mai 2013 | 5942 vizualizari

 

Multumesc Mihaela - elucubratiiculinare pentru aceasta reteta, eu iubesc preparatele cu branza si mi-a placut foarte mult aceasta placinta.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta 400 g
  • 6 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 500 g smantana grasa
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 100 ml ulei
  • stafide pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Decongelam foile de placinta lent, de preferat le lasam de seara pana dimineata. Eu am gasit 16 foi subtiri in pachet, pentru fiecare rulou am folosit 2 foi, deci mi-au iesit 8 rulouri.

Intr-un castron facem crema de branza din 250 g smantana, 3 oua, zaharul vanilinat si toata branza rasa.

Ungem o tava rotunda cu ulei pentru a aseza rulourile cu branza.

Luam cate 2 foi subtiri, ungem cu putin ulei (doar pe cea pe care punem crema) si apoi intindem cu o spatula 3-4 linguri crema de branza. Rasucim si facem un rulou pe care-l asezam in tava pe margine. Repetam operatiunea cu toate cele 8 rulouri. Le asezam in tava una in continuarea celeilalte, placinta luand forma unui melc.

Cand am terminat de asezat toate rulourile in tava, le ungem cu putin ulei, apoi adaugam peste ele o compozitie formata din restul de smantana si 3 oua batute bine.

Se introduce la cuptor timp de 40 minute la foc mediu. Se serveste dupa ce s-a racit. Are un gust desavarsit! Se poate orna cu stafide.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană