Placinta dobrogeana

de Bucataras in Prajituri, 12 Oct 2016 | 20301 vizualizari

 

Placinta dobrogeana se face cu branza sarata de capra sau de oaie. O puteti adapta sa fie si cu branza de vaca, important e ca branza sa fie tare si sarata.
Pe langa ingrediente, aveti nevoie de o razatoare, un facalet, 1 pahar, 3 castroane mari si o tava adanca de cuptor.

 

INGREDIENTE

  • INGREDINETE pentru foi placinta
  • 400 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 3o ml ulei
  • INGREDIENTE umplutura
  • 800 gr branza maturata usor sarata (solomonescu- carrefour)
  • 6 oua
  • INGREDIENTE topping:
  • 400 gr smantana grasa
  • 3 oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Pasii de preparare :

  1. Pune drojdia uscata in apa calduta, adauga o lingurita de zahar si una de faina, ca sa se activeze, amesteca putin si lasa deoparte 10 minute, pana drojdia face bule deasupra.

  2. Peste faina cernuta pune sare, amesteca putin, fa o adancitura la mijloc si pune apa cu drojdia activata. Amesteca usor si apoi framanta cu mana, adaugand cate putin ulei, pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

  3. Lasa-l sa se odihneasca intr-un castron curat, uns cu putin ulei. Pune-i si o folie de plastic deasupra si lasa-l sa dospeasca la cald, cam 30 de minute.

  4. Pentru umplutura, da pe razatoarea cu ochiuri mari branza tare si apoi amestec-o cu ouale batute. Pentru topping, pregateste si amestecul de smantana cu oua.

  5. Dupa ce a crescut aluatul, imparte-l in 4 si intinde 4 foi de placinta, pe care le umpli cu amestecul de branza si oua. Le pui in tava una langa alta si torni peste toppingul din oua si smantana. Baga tava la cuptorul incalzit la 180 grade pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

ViorelMaica 1

21.10.2019, 09:26

Mi-a plăcut enorm .Bravo!

ConstantaStoian58 1

14.10.2020, 10:40

E o placinta si atat. Nu are nicio legatura cu placinta dobrogeana. Placinta dobrogeana nu se face nici pe departe cu aluat dospit! Se face ori cu foi cumparate din comert, gen Linco, Bella, Edenia, Morarita etc, ori cu foi subtiri din aluat facut doar din faina apa si putina sare unse cu ulei si intinse cu mana prin tragere de margini.

Anett 1

14.02.2022, 15:55

Super reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta de iaurt