Placinta impletita cu carne

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 5 Feb 2013 | 5143 vizualizari

 

Maine 6 februarie se face 1 an de cand am infiintat blogul si am postat prima reteta..Va multumesc mult pentru ca mi-ai fost alaturi, ca mi-ati apreciat retetele sau ca mi-ati atras atentia cand am gresit.Va multumesc si ca drept rasplata va ofer cate o feliuta de placinta cu carne.Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr aluat foietaj
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 250 gr rosii un suc propriu
  • 600 gr carne tocata vita + curcan
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 oua
  • 1 lingura parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta impletita cu carne:

Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Rosiile le facem cubulete.

Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa cu morcovul 2 minute. Punem carnea si amestecam bine, apoi rosiile cu tot cu sucul sau. Lasam sa scada la foc potrivit, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce, apoi punem vinul. Cand compozitia este bine scazuta tragem tigaia de pe foc, punem oregano si patrunjelul verde tocat. Dupa ce s-a racorit putin incorporam 1 ou si parmezanul.

Presaram faina pe masa de lucru si asezam foietajul pe care il mai intindem foarte putin cu sucitorul. Impartim aluatul in 3 fasii pe lungime dar nu il taiati, ori din ochi faceti asta ori trasati doua dungulite subtirele cu un cutit.  Partea de sus si de jos le taiem in fasii de circa 2 cm pe latime. Asezam compozitia de carne pe fasia din mijloc, apoi impletim fasiile laterale si acoperim bine capetele.

Transferam placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem oul ramas spuma si cu un pensonas o ungem. Bagam tava in cuptorul incins si lasam sa se coaca bine placinta pana prinde o culoare aurie.

Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam putin la racorit.

Pofta buna!

Multumesc Vladimir pentru ideea de a impleti placinta Sursa de inspiratie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta impletita cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez