Placinte cu branza si praz

de Lau in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2017 | 5107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 200 g untura
  • 200 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • Umplutura
  • 1 praz
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 g branza de vani
  • 200 g telemea de vaci
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si praz:

Se cerne faina intr-un vas, o amestecam cu zaharul si sarea, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte, untura la temperatura camerei si framantam un aluat,  adaugand treptat laptele si adunand de pe margine faina.

Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Cat timp creste aluatul, pregatim umplutura-prazul il curatam si il taiem rondele si il calim cateva minute cat sa se inmoaie, intr-o tigaie unde am incins uleiul.

Branza o amestecam cu ouale batute, sare, piper si prazul calit, amestecam bine, dupa care lasam sa se raceasca.

Intindem aluatul intr-o foaie; se adauga umplutura distribuind-o uniform, se ruleaza, dupa care taiem felii de cca. 2 cm grosime.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu oul batut cu laptele.

Dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta