Placinte englezesti cu umplutura picanta

de deliciousflavours in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2012 | 8178 vizualizari

 

Povestea acestor placintele porneste de la o aniversare, unde le-am gustat pentru prima data si mi-au placut foarte mult. Sigura diferenta fiind ca acelea au fost prajite in ulei (ceea ce eu incerc sa evit cat mai mult posibil). Asa ca, nu mi-a ramas decat sa incep cautarile dupa reteta :) si cred ca telepatia functioneaza cu adevarat, deoarece Edith chiar in zilele acelea postase pe Facebook aceste minunatii :)

 

INGREDIENTE

  • 335 gr faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 1 lingurita sare
  • 90 gr unt/margarina
  • 180 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr carne macinata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 100 gr ciuperci
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • patrunjel
  • sare, piper
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte englezesti cu umplutura picanta:

Incepem cu aluatul deoarece va trebui sa-l lasam sa se odihneasca si in timpul acela vom face umplutura.

Amestecam faina, praful de copt, sarea si untul taiat cubulete dupa care adaugam treptat laptele si framantam pana aluatul capata consistenta potrivita. Aluatul astfel obtinut il punem intr-o folie si dam la frigider minim 30 minute.

Pentru umplutura tocam marunt ceapa si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata, morcovul dat prin razatoarea mica si ciupercile tocate marunt. Condimentam cu sare si piepr dupa gust, adaugam si pasta de ardei iute si lasam pe foc mediu pana se face carnea. La sfarsit presaram patrunjel tocat. Lasam sa se raceasca.

Scoatem aluatul de la rece si-l impartim in mai multe bilute egale. Intindem in forma cat mai rotunda apoi decupam cu o forma tot rotunda dar sa fie mai maricica, cam de marimea unui bol pentru cereale.

Asezam umplutura intr-o parte, ungem marginea aluatului cu oul batut, impaturam in doua si apasam bine cu degetele pe margine pentru a nu iesi umplutura in timpul coacerii. Crestam pe mijloc cu varful cutitului pentru a nu se umfla, ungem cu ou, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 30 minute, pana devin aurii.

Sunt foarte bune atat calde cat si reci, merg de minune ca si aperitiv, iar la umplutura puteti sa jonglati cu ingredientele dupa placul vostru.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte englezesti cu umplutura picanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Maria68 1

18.04.2012, 12:36

cred ca mai trebuie sa faci o portie(nu mi-au ajuns )

deliciousflavours 1

18.04.2012, 18:48

Va multumesc ptr aprecieri, sunteti grozave/i!

babi5 1

14.12.2014, 17:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne