Platou cald cu peste

de mihaelar63 in Peste, 15 Dec 2013 | 8864 vizualizari

 

Invitati la masa . Vineri cu dezlegare la peste . Deci peste sa fie !!! Am gatit orezul si pastravul in cuptorul electric al fiului meu . MInunat se rumeneste in acest cuptor Mi-as dori si acasa unul .

 

INGREDIENTE

  • OREZ(700 gr] :2 ceape+1 ardei rosu+200 gr mazare+100 ml ulei, sare ,1/2 lingurita turmeric.
  • FILE PASTRAV(2kg):1 lingura pasta ardei+ 1 lingura ketch-up, ulei masline , sare ,piper.
  • TRUNCHI MERLUCIUS(2 kg):1 Lingura pasta ardei , ierburi de provence , sare , piper, ulei masline .
  • -Lamaie .rosii cherry, ardei si patrunjel verde .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou cald cu peste:

Pt orez : Se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt+ orezul in ulei . Se pune apa cat sa acopere . Se aduga mazarea, sarea si turmericul . Se fierbe la foc mic 15 min .

Fileul de pastrav se spala ,se condimenteaza intr-un bol cu sare , piper si se amesteca cu putin ulei de masline , pasta de ardei si ketch-up..Se pune la cuptor asezat in tava tapetata cu hartie de copt.Coaceti 10-15 min.

Merluciusul se curata cu ajutorul unei foarfeci de aripioarele laterale care sunt foarte ascutite [ Atentie sa nu va raniti]. Se spala . Se pune in tigaie cu ulei , sare , pasta de ardei , piper si ierburi de Provence . Se frige pe ambele parti .

Puneti orezul pe platou mare cu pestele asezat peste .Eu am pus pe doua platouri.  Decorati cu ardei, rosioare  si mult patrunjel verde. Alaturat puneti farfurioare cu lamaie taiata .

TIPS-URI

1

Curatati cu atentie cu ajutorul unei foarfeci aripioarele merluciusului . Atentie sa nu va raniti pentru ca sunt foarte ascutite !

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cald cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata