Pogacele cu cascaval si sunca

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2013 | 13693 vizualizari

 

Foarte bune cu un pahar cu lapte sau puse pachetel pentru scoala. Iar daca le facem mici merg si ca aperitive.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 1 lingurita zahar
  • 1 galbenus de ou + 1 lingura lapte pentru uns
  • 150 g cascaval ras
  • 100 g sunca taiata cubulete
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu cascaval si sunca:

Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un  bol. Laptele incalzit se amesteca cu zaharul si untul pana se topesc, apoi se toarna incet peste oua si se amesteca bine.

Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta aluatul 5 minute, apoi se pune la dospit pentru circa o ora. 

Se intinde o foaie mai grosuta si se taie pogacele cu o forma rotunda. Se aseaza pogacile intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt, se ung cu amestecul de galbenus si lapte si se presara deasupra cascaval si sunca.

Se coc pentru 15-20 de minute la foc potrivit pana se rumenesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

deasupra puteti pune orice altceva va place

2

daca doriti pogaci mai mari taiati-le cu un bol, daca le vreti mai micute cu o canita sau un paharel

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu cascaval si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti gratinati