Potcoave

de Valclaudia in Dulciuri, 12 Ian 2014 | 2988 vizualizari

 

usor de facut dar foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 350 gr. unt foarte gras
  • 200 gr. zahar pudra
  • 1 lingura rasa praf de portocala confiata
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 4-5 linguri de lapte caldut
  • 2 linguri de cacao
  • putina sare
  • faina cat cuprinde (cca 600 gr)

Pentru decor:

  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 30-40ml frisca vegetala lichida
  • nuca de cocos
  • bombonele colorate din zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potcoave:

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cateva minute cuun varf de cutit de sare, zaharul pudra, praful de portocala confiata si praful de cacao.

Adaugam pe rand ouale si continuam sa mixam.

Stingem bicarbonatul in laptele caldut si il adaugam peste restul ingredientelor deja mixate cateva minute bune.

Renuntam la mixer, adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios (gras, datorita untului din compozitie).

Punem hartie de copt in tava si preincalzim cuptorul.

Rupem bucatele din aluat, formam potcoavele dupa marimea dorita si le aliniem frumos in tava, lasand ceva sparii intre ele pentru ca vor creste in timpul coacerii.

Dam tava la copt 15min. la temp. de 170 grade.

Le lasam la racit.

(Eu am pudrat o parte din ele si cu zahar pudra sa le servim imediat pentru ca urma sa le decorez abia a doua zi cu glazura si bombonele)

Ciocolata se topeste intr-o craticioara in frisca lichida.

Dam vasul deoparte, lasam sa se racoreasca glazura si decoram cu ea potcoavele dupa bunul plac.

Ka final presaram bombonele colorate si nuca de cocos.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

A doua zi sunt mult mai bune, dispare gustul de bicarbonat si devin foarte fragede

Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

12.01.2014, 21:58

bune bune

_Alina_ 1

13.01.2014, 10:43

simona72 1

13.01.2014, 11:18

Ce bune si faine ti-au iesit!! De migaleala nu mai zic...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Potcoave ala Cleme