Fata incapatanata asa cum ma stiu... am pus sa fac potcoave... de bune sunt mult mai bune de chipese mai putin, de la reteta lui Cleme m-am inspirat (defapt am urmat pas cu pas) :X
Se inncepe cu pregatirea aluatului: intr-un vas incapator se pune faina si sarea, se amesteca cu nuca macinata si bicarbonatul, se pune zaharul dupa care se aduga untul taiat in felii, smantana, ouale si esenta se amesteca bine si se framanta energic un aluat potrivit.
Din aluatul obtinut se prind pe rand bucati mici, care se ruleaza si se taie cam de 3 cm, se ruleaza usor fiecare bucata dand forma unei potcoave se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care se da la cuptor 200° pana se rumenesc (15 min aproximativ).
Se scot si se trec prin zahar pudra vanilat. Se continua pana se termina aluatul.
Sa aveti pofta!
1
Vor iesi destul de multe, trebuie sa aveti rabdare.