Potcoave ala Cleme

de Adele in Dulciuri, 29 Dec 2015 | 6204 vizualizari

 

Fata incapatanata asa cum ma stiu... am pus sa fac potcoave... de bune sunt mult mai bune de chipese mai putin, de la reteta lui Cleme m-am inspirat (defapt am urmat pas cu pas) :X

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 100 g smantana grasa
  • 200 g nuca macinata
  • 3 oua
  • 1 varf de sare
  • 1 plic de bicarbonat
  • 100 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • coja de portocala rasa
  • faina cat cuprinde
  • Zahar pudra vanilat
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potcoave ala Cleme:

Se inncepe cu pregatirea aluatului: intr-un vas incapator se  pune faina si sarea, se amesteca cu nuca macinata si bicarbonatul, se pune zaharul dupa care se aduga untul taiat in felii, smantana, ouale si esenta se amesteca bine si se framanta energic un aluat potrivit.

Din aluatul obtinut se prind pe rand bucati mici, care se ruleaza si se taie cam de 3 cm, se ruleaza usor fiecare bucata dand forma unei potcoave se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care se da la cuptor 200° pana se rumenesc (15 min aproximativ).

Se scot si se trec prin zahar pudra vanilat. Se continua pana se termina aluatul.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Vor iesi destul de multe, trebuie sa aveti rabdare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave ala Cleme" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscotti al cocco