Prajitura cappucino delice

de adasev12 in Prajituri, 6 Feb 2011 | 9376 vizualizari

 

asa mi-a venit mie sa-i zic...e o combinatie intre mai multe retete....
nu am multe poze fiindca aseara cand am facut-o nu aveam aparatul la dispozitie...

P.S. pt blat m-am inspirat de la reteta diacontei., am facut mici modificari...mersi frumos dia ....f bun a iesit.....

 

INGREDIENTE


blatul

  • 100 g margarina
  • 100  gr unt
  • 200 gr zahar
  • 6 oua
  • 3 linguri cafea
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura cappucino
  • 3 linguri lapte
  • 9 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida batuta  fff bine
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 3 lg cappucino
  • zahar vanilat

Glazura:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • o lg unt

Sirop:

  • 3 lg zahar
  • sucul de la o portocala stoarsa
  • un paharel de apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cappucino delice:

Blat: ( sper ca nu am gresit....este blatul facut de dia la prajitura cu cafea si portocale..)

Untul,zaharul,cacaua,cafeaua , cappucino si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote.,

Se lasa la racit.Se separa ouale.Dupa ce amestecul s-a racit complet,se adauga pe rand galbenusurile.Apoi faina si praful de copt.La final incorporam albusurile batute spuma tare,amestecand incet cu o paleta.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 25 de minute.

Crema:

Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si apoi se adauga cappucino, se mai mixeaza sa se omogenizeze f bine. ciocolata se topeste si se amesteca cand e rece bine cu untul frecat. frisca batuta bne se adauga si ea la compozitie.

Glazura: 200 g ciocolata amaruie ( desi afost cam groasa...ajungea si 150 g) se topeste pe foc mic cu 100 ml frisca lichida si o lg de unt.

 Asamblare: blatul racit l-am taiat in doua. am pus o jumatate d eblat pe platou si am insiropat bine, apoi am intins crema, am pus celalalt blat insiropat  si deasupra am turnat glazura asa calda, doar  cateva minute am lasat-o sa se stampere....am intins uniform si cand s-a mai racit putin am bagat prajitura la frigider pana a doua zi.

Prajitura se taie dupa preferinta si se poate orna cu frisca si felii de potocale...cum am facut eu...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cappucino delice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata