Prajitura Carnaval

de anuta in Prajituri, 12 Mar 2016 | 3466 vizualizari

 

O  prajitura cu dovleac, cu ceva imbunatatiri aduse de mine si numita asa pentru ca daca te uiti la ea nu iti dai seama cu ce este preparata, avand un aspect si un gust delicios!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 150 g zahar,
  • 150 g faina,
  • un praf de sare,
  • 30 ml ulei,
  • o esenta de vanilie umplura
  • Jeleul:
  • o farfurie adanca de dovleac aromat de placinta, taiat cubulete mici,
  • cca. 750 g zahar,
  • 4-5 stelute de anason,
  • un praf de scortisoara,
  • un plic de gelatina (10 g),
  • 2 plcuri de tort gelle
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Carnaval:

Se pepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul  si esenta,se incorporeaa in bezea,se amesteca bine apoi turnam faina in ploaie.Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt, se da 5 minute la foc iute apoi inca 15 la foc domol.
Blatul copt se desprinde de pe hartie apoi se taie in 2 bucati egale.

Dovleacul cubulete se pune la fiert cu zaharul, anasonul, praful de scortisoara si cu 100 ml apa.

Se fierbe la foc domol cca 30 minute dupa care se da de pe foc si se strecoara bucatile fierte de dovleac de siropul ramas.

Se aseaza prima jumatate de blat si se toarna deasupra,bucatile fierte de dovleac din care oprim un castronel pentru decor, amesecate cu gelatina hdratata cu 100 ml apa rece si apoi topita la  bain marie.

Deasupra se aseaza a 2 bucata de blat, se preseaza usor cu mana, pe toata suprafata, se presara dasupra, pe toata suprafata prajituraii, bucatile de dovleac oprite si se preparara jeleul din sucul ramas in care am dizolvat tort-gelle-ul si apoi am dat totul intr-un clocot.

Se toarna deasupra prajiturii fierbinte. Se lasa cateva ore la rece dar de preferat de seara pana a 2 a zi, cand se taie prajitura.                                          

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Carnaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

-Marius- 1

14.03.2016, 13:27

Bya Ralu 1

14.03.2016, 14:13

ce bine arata

Geanina87 1

14.03.2016, 15:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec simplu