Daca a venit caldura, am facut o prajitura racoroasa, aromata, delicioasa.....!
Blat:
Stratul de ciocolata:
Crema de iaurt:
Decor:
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, coaja rasa de lamaie, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul. La final se pune faina in doua reprize, amestecand cu grija de jos in sus pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia in tava tapetata (vestita tava de la Lidl) cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pentru 30-35 minute (se face testul scobitorii). Se lasa la racit.
Intr-o craticioara se rupe ciocolata bucati, se pune frisca lichida si se lasa la foc mic pana se incalzeste si se topeste ciocolata.
Visinele din borcan se pun la scurs. Siropul rezultat se indoaie cu apa, eventual zahar daca mai este cazul, se pune 2-3 minute pe foc apoi se raceste. Cu acesta se va insiropa blatul.
Se aseaza o folie alimentara in tava in care am copt blatul, se pune blatul pe care l-am gaurit cu o scobitoare, se insiropeaza apoi se toarna ciocolata niveland bine. Se lasa sa se raceasca.
Crema de iaurt: Intr-un bol se amesteca iaurtul cu 100 g zahar si zaharul vanilat pana se topeste. Gelatina se pune la hidratat apoi se pune pe foc mic pana se dizolva granulele. Se toarna peste iaurt, apoi frisca batuta si visinele. Se omogenizeaza bine. Peste blatul cu ciocolata se aseaza biscuitii, apoi se toarna crema de iaurt. Se acopera cu capetele foliei alimentare si se da la rece cateva ore (sau peste noapte).
Pentru decor, se topeste ciocolata cu 2 lg de lapte, se traseaza cu ajutorul unei linguri linii peste prajitura sau orice altfel de model, dupa preferinte.
Se portioneaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit si se serveste.
Pofta buna!
1
Se pot folosi si alte fructe in loc de visine (capsuni, fructe de padure, etc.)
2
Marimea tavii este de 38 x 25 cm.
3
Pentru o tava mai mica, este suficient un blat din 5 oua.