Prajitura Amandina

de Dana_Retetegg in Prajituri, 24 Apr 2012 | 13020 vizualizari

 

De cand ma stiu, prima mea alegere la cofetarie a fost prajitura amandina! Desi imi plac foarte multe toate dulciurile, la cofetarie preferam sa iau mereu amandina :)

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 6 oua,
  • 1 1/2 cana de zahar,
  • 1 1/2 cana de faina,
  • 1 praf de copt,
  • 2 linguri otet,
  • 4-5 linguri cacao;
  • Pt crema:
  • 500 g margarina,
  • 4-5 linguri cacao,
  • 200-250 g zahar pudra,
  • 2 plicuri cappuccino,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1/2 esenta de vanilie;
  • Pt glazura:
  • 1 ciocolata cu lapte,
  • 1 lingura margarina;
  • Pt sirop:
  • 2 cani cu apa,
  • 1 cana zahar,
  • 1 esenta rom.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Blatul: Batem cele 6 oua cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Adaugam faina si o incorporam, apoi praful de copt stins in otet si cacaua. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia in ea si lasam la cuptor la foc mic 40 de minute. Incercam spre final cu o scobitoare sa fim siguri ca e coapta. Lasam blatul sa se raceasca. Eu l-am facut seara si l-am umplut cu crema dimineata urmatoare.  

Siropul: Punem intr-un vas pe foc apa, zaharul si esenta de rom. Lasam pana da in clocot de 2-3 ori apoi punem vasul la racit.  

Crema: Margarina o lasam cateva ore la temperatura camerei. O amestecam apoi cu zaharul pudra, cacaua, 2 plicuri cappuccino, 2 plicuri zahar vanilat si 1/2 esenta de vanilie. Mixam bine pana cand compozitia devine omogena.  

Glazura (o facem cand prajitura este gata asamblata): Topim la bain-marie ciocolata rupta bucati impreuna cu margarina.  

Asamblarea: Taiem blatul in 2 parti pe lungime (ca la tort). Asezam prima parte de blat intr-o tava. Insiropam prima parte de blat, apoi adaugam crema pe care o intindem uniform. Asezam peste crema si partea a doua de blat, o insiropam. Punem tava cu prajitura la frigider pentru 1 ora aproximativ. Apoi pregatim glazura si taiem prajitura in cuburi (eu le-am taiat mai mari). Turnam glazura uniform si intindem pe suprafata prajiturii. Am decorat cu nuca macinata fin. Lasam din nou la frigider 1-2 ore.  

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine