Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos

de oana_pisicutza16 in Prajituri, 28 Mar 2012 | 27373 vizualizari

 

O reteta foarte buna luata de la miha, cu bilutele de la decor da la prajitura lui postavaru. Multumesc pentru reteta e foarte buna.

 

INGREDIENTE

Pentru Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • Un praf de copt
  • Esenta de rom

Pentru Crema de ciocolata:

  • 120 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida

Pentru Crema de cocos:

  • 375 ml lapte
  • 80 g nuca de cocos
  • 90 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • O lingurita gelatina

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Bombonele pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos:

Blatul:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si batem pana compozitia devine lucioasa, ca pentru bezea.

Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si esenta de rom.

Le adaugam apoi peste spuma si amestecam usor.

Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt si o adaugam peste aluat.

Aluatul obtinutil impartim in trei parti si coacem trei foi in tava tapetata cu hartie de copt.

Scoatem foile din tava si le lasam la racit, fara sa le suprapunem

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se pune la topit, la foc mic impreuna cu frisca.

Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza, se lasa la rece.

Mixam apoi crema si o punem la rece pana asamblam prajitura.

Crema de cocos:

Laptele si nuca de cocos se amesteca si se pun pe foc, se lasa sa dea cateva clocote si apoi se lasa la racit. Nuca de cocos va absorbi tot laptele.

Se pune gelatina la hidratat in 2 linguri de apa rece.

Ciocolata rupta bucatele se pune pe foc impreuna cu frisca, dupa ce ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc si se omogenizeaza.

Dupa ce compoziti as-a racit putin (nu de tot) se adauga gelatina si se amesteca bine. Se lasa la racit si apoi se omogenizeaza bine.

Peste ciocolata se adauga nuca de cocos racita si se omogenizeaza bine, se pune la rece pana se intareste.

Glazura:

Se pun pe foc toate ingredientele sa se topeasca, la foc mic. Dupa ce s-au topit se omogenizeaza si se lasa sa se intareasca putin ca sa poata fi pusa pe prajitura

Asamblare:

In tava in care am copt foile se pune prima foaie si se adauga crema de ciocolata

Se acopera cu ce-a de-a doua foaie si se adauga crema de cocos

Se acopera cu ultima foaie si se pune la racit in frigider

Glazura se adauga pe prajitura rece si se decoreaza dupa preferinta (eu am folosit bombonele pentru decor)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu mere