Prajitura cu crema de branza si pere

de Gherca Daniela in Dulciuri, 4 Apr 2016 | 3263 vizualizari

 

O prajitura minunata, are consistenta unei budinci de la bucatile de para, aromata si super delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 90g zahar
  • 500g crema de branza( eu am folosit fromage frais cu 0% materie grasa)
  • esenta de vanilie
  • 100g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 para mare sau 2 pere mai mici
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si pere:

Separam ouale, albusurile le batem cu praful de sare, iar galbenusurile cu zaharul, iar cand s-au dublat si a capatat o culoare albicioasa adaugam crema de branza si esenta de vanilia, apoi mixam bine pana la omogenizare.

Faina o amestecam cu bicarbonatul de sodiu si le adaugam in compozitie, la sfarsit punem si albusurile batute spuma, ne ajutam de o spatula, amestecand de jos in sus pentru a ramane pufoasa prajitura.

Intr-o tava tapetata cu unt si faina, sau cu hartie de copt rasturnam compozitia rezultata, iar deasupra punem bucati de pere, ne ajutam de o furculita sa amestecam putin in aluat pentru a intra perele mai bine in compozitie. Dam tava la cuptor pentru cca.40 minute sau facem testul cu scobitoarea.

Presaram zahar pudra si se serveste rece!

 

TIPS-URI

1

puteti adauga orice arome doriti sau ce fructe va plac!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]