Pt. inceput preparam siropul: Caramelizam zaharul apoi turnam apa {atentie la maini} lasam pana scade un pic {la foc mic} adaugam esenta, zaharul vanilat si mai lasam putin apoi oprim focul si il lasam la racit.
Blat: Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma cu un praf de sare albusurile, apoi adaugam in ploaie zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam tot asa cu grija faina amestecand de jos in sus cu o spatula. Galbenusurile cu esenta si coaja rasa de lamiie le omogenizam bine apoi adaugam laptele caldut si amestecam bine, praful de copt il stingem in putina zeama de la lamaie si o adaugam in compozitia de galbenus. Omogenizam foarte bine si la final rasturnam aceasta compozitie peste ceea de albus si usor amestecam.
Rasturnam jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si bagam la cuptor preincalzit 180 de grade pt 25 de minute.
Intre timp facem crema 1: Mixam bine margarina cu zaharul {pina se topeste zaharul} apoi adaugam cacaoa, mai mixam 2 minute si la final adaugam zaharul pudra mai mixam 2 minute. Bagam la frigider pt 10 minute.
Crema 2: punem la foc mic laptele, amestecam zaharul cu cacaoa. Cand laptele s-a infierbintat adaugam grisul in ploaie amestecand continuu, apoi galbenusurile unul cate unul amestecand continuu. Oprim focul si o lasam sa se raceasca.
Cand blatul s-a copt il scoatem si il insiropam cu jumatate din cantitatea siropului, intindem crema 1 si bagam din nou la frigider pana se coace si al 2-lea blat. Cand al 2-lea blat e gata intindem crema 2 si bagam la frigider pentru 2-3 ore.
1
Se poate orna cu fructe {dupa preferinte}