Prajitura cu foaie de napolitana

de lacrimioara in Prajituri, 9 Oct 2011 | 23536 vizualizari

 

aceasta reteta e luata de pe blogu lisei e super gustoasa

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua,
  • 200 grame de zahar,
  • 3 biscuiti zdrobiti,
  • 200grame de nuca macinata,
  • 1 lingura de faina,
  • 1/2 praf de copt.

Pentru crema:

  • 1 plic de budinca de vanilie,
  • un pliculet zahar vanilat
  • 150 grame zahar,
  • 250 grame de unt(sau frisca batuta),
  • frisca pentru deasupra cateva linguri.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie de napolitana:

Preparare blat:batem albusurile bine, punem zaharul mai batem putin dupa care adaugam galbenusurile,nuca macinata, biscuiti macinati, praful de copt cu faina.Intr-o tava( nu  stiu marimea tavii mele , eu zic una obisnuita)ungem cu putin unt si punem o foaie de napolitana,  o taiem dupa marimea tavii .Peste foaia de napolitana punem compozitia de blat si dam la copt.

Pana se coace foaia  preparam budinca: punem laptele la foc ,budinca o preparam asa cum stie toata lumea(dupa instructiunile de pe plic). Dupa ce e gata  o luam de pe foc si o dam la racit

 Punem o folie de plastic ca sa nu se faca deasupra pielita si batem frisca. amestecam 250 grame de frisca  batuta cu budinca  in cazul meu (cine vrea poate sa puna unt) .

Dupa ce blatul si budinca s-a racit asamblam prajitura.

Deasupra blatului punem budinca si peste frisca si deasupra ornam cum dorim

Eu am pus ciocolata razalita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase si aromate