Prajitura cu frisca si gem de afine

de mirela0911 in Prajituri, 8 Noi 2013 | 10035 vizualizari

 

O prajitura facuta la repezeala, simpla dar atat de buna!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • 3 lg apa
  • 3 lg ulei
  • 2 lg cacao
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 400 ml frisca
  • 4 lg gem de afine
  • 100 ml frisca batuta pt. ornat
  • apa, zahar si esenta rom pt insiropat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si gem de afine:

Blat: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se bat in continuare pana devine o spuma tare. Se pun pe rand apa si uleiul, galbenusurile pe rand amestecand usor dupa fiecare iar la final faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, omogenizandu-se prin miscari usoare. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor la foc mediu pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Crema: Frisca se bate apoi se amesteca cu gemul de afine. Se prepara un sirop din apa, zahar si esenta de rom dupa gust.

Se insiropeaza blatul apoi se unge cu crema obtinuta si se portioneaza. Se orneaza cu cate un mot de frisca deasupra si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si gem de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]