Crema:
Iaurtul la temperatura camarei se amesteca cu 6 linguri de zahar pudra.Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa rece si apoi se dizolva pe baie de aburi sau cateva secunde la microunde(NU TREBUIE SA FIARBA!!!).Intr-un castron se pun cateva linguri de iaut si se amesteca cu gelatina,amestecand rapid,apoi se incorporeaza in restul de iaurt.Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de iaurt,se mixeaza putin.
Asamblare:
Pregatim o tava pentru chec pe care o tapetam cu hartie de aluminiu sau cu folie alimentara(atat peretii cat si fundul).Pe baza tavei se pun piscoturi insiropate,ca in imagine,
1/2 din crema de iaurt si jumatatile de caise,apoi se pune inca un strat de piscoturi,restul de crema si caise. Ultimul strat trebuie sa fie de piscoturi insiropate(aici am pus 4 piscoturi,nu trei,pt ca e mai lata tava sus:).Se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 2 ore,apoi se rastoarna pe un platou(se pune platoul deasupra tavii si se rastoarna cu o miscare brusca).
100 ml frisca se bat,dar nu foarte tare,se lasa mai moale si se decoreaza prajitura(cu o lingura am format valuri ca in imagini) .Se decoreaza si cu piersici taiate feli.