Prajitura cu iaurt si sos caramel

de lilik in Prajituri, 9 Aug 2011 | 31119 vizualizari

 

Prajitura cu iaurt si sos caramel este o prajitura careia cu greu ii poti rezista

 

INGREDIENTE

  • PT BAZA DE BISCUITI:
  • 125-150 gr unt
  • 250 gr biscuiti petit beure
  • PT CREMA DE IAURT:
  • 400 gr iaurt cremos muller
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 8 gr gelatina in foi
  • 4 linguri de lapte
  • PT TOPPING:
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri de apa
  • 100 ml frisca lichida neandulcita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si sos caramel:

Prajitura cu iaurt si sos caramel se prepara astfel:

Macinam biscuitii in robot si ii amestecam cu untul topit.Tapetam fundul unei tavi cu folie de plastic,apoi punem biscuitii ,ii presam,apoi punem in frigider pana se intareste.

Intre timp pregatim crema:

Punem gelatina la inmoi in apa rece pt 5 minute,apoi o stoarcem si o topim in laptele fierbinte.

Punem laptele cu gelatina peste iaurt si amestecam,apoi batem frisca cu zaharul pudra si punem peste iaurt.amestecam bine,iar compozitia obtinuta o punem peste baza de biscuiti si dam la frigider minim 2 ore.

cand vedem ca s-a intarit,incepem sa pregatim sosuletul:

Punem zaharul cu apa pe foc mic si cand s-a caramelizat tot punem frisca fierbinte si amestecam pana se omogenizeaza,apoi lasam la racit.

Cand este complet rece,scoatem prajitura din forma si turnam deasupra sosul,dupa care mai dam la frigider 1-2 ore.

Eu va sfatuiesc sa asteptati 2 ore inainte de a taia prajitura cu iaurt si sos caramel, chiar daca aveti copii pofticiosi prin preajma:)).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (75)

lilik 1

23.09.2013, 23:20

Draga CarmenDaniela vad din comentariul tau ca nu ai folosit niciodata gelatina in foi...acest tip de gelatina este ca si o foita de plastic care odata pusa in apa se inmoaie si o poti stoarce.
Eu te inteleg ca nu stii cum este,dar cred ca inainte de a critica ceva sau pe cineva trebuie sa stim despre ce anume este vorba
Iti multumesc ca ai trecut pe-aici...

CarmenDaniela 1

25.09.2013, 15:57

Da, asa este, nu am mai folosit foi de geletina de f. multi ani. Totusi, faza cu storsul nu o tin minte...am intrebat-o si pe mama care chiar stie sa faca prajituri.
In fine, nu (mai) are importanta, pe mine ma amuza comicul de limbaj

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 21:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, cu frisca