Prajitura cu Inka

de gaby_duceag in Prajituri, 21 Iun 2012 | 10590 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 ouă
  • 7 linguri apă clocotită
  • 250 gr zahăr
  • 200 gr făină
  • un plic praf de copt
  • 5 linguri Inka (praf solubil din cereale, amestec de orz, secară, cicoare și sfeclă de zahăr mărunțite și prăjite, înlocuitor de cafea)
  • un vf. cuţit sare
  • Cremă
  • 3 ouă
  • 250 gr. unt
  • 3-4 linguri Inka
  • 200 gr zahăr pudră
  • În plus
  • 50 gr alune (sau nucă, migdale, nucă de cocos)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Inka:

Blat.

Separă albuşurile de gălbenuşuri. Într-un bol pune gălbenuşurile, 125 gr zahăr, Inka şi apa clocotită şi mixează bine, până nu se mai simt cristalele de zahăr. Cerne făina împreună cu praful de copt. Bate bine albuşurile împreună cu restul de zahăr şi sarea. Adaugă-le peste gălbenuşuri , în trei etape, omogenizând uşor. Adaugă şi făina şi amestecă de jos in sus. Tapetează o tavă de 20/22 cm. cu hârtie pentru copt. Toarnă amestecul, nivelează şi introdu tava în cuptorul preîncălzit. Coace la foc mic pănă trece testul cu scobitoarea. Creşte atât de frumos! E minunat blatul asta, aerat, nu necesită însiropare. Lasă la răcit.

Poţi chiar să îl faci cu o zi înainte.

Crema.

Într-un bol metalic amestecă ouăle cu zahărul pudră şi Inka. Pune bolul peste un vas în care ai pus apă la fiert (trebuie să aibă acelaşi diametru) şi amestecă până ce obţii o compoziţie omogenă şi lucioasă cu consistenţa asemănătoare cu a smântânii. Răceste complet, punând vasul în altul , cu apă rece. Freacă spumă untul şi adaugă-l în două etape peste crema de gălbenuşuri. Omogenizeaza.

Taie blatul in două pe orizontală. Întinde 3/4 din cremă peste primul blat, aşează blatul al doilea şi întinde crema rămasă. Alunele prăjeşte-le puţin şi macină-le grosier. Presară deasupra prăjiturii. Dă prăjitura la rece pentru câteva ore.

Porţionează in patrate, fa-ţi un frappe şi serveşte :P.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Inka" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (94)

La Ancuta 1

22.06.2012, 11:08

pana ajunge la noi se topeste

RuxyRux 1

09.07.2012, 18:35

Minunata prajitura.... mie nu-mi lipseste Inka...e deliciu total bunatatea asta...mai ai? Nu stiu de ce cred ca nuuu

babi5 1

24.08.2013, 18:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Inka