Prăjitura cu lămâie à la Bernard

de Catalina L in Prajituri, 1 Mar 2015 | 4836 vizualizari

 

Un deliciu .....................
Reteta de pe blogul lui Bernard- "La Cuisine de Bernard"....un pic adaptata, in loc de chec am facut o prajitura :-))

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 120 g unt topit
  • coaja rasa de la o lămâie
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 80 g zeama de lămâie
  • 1 jumatate de lingurita de praf de copt
  • Glazură:
  • 25 g zeama de lămâie
  • 130 g zahăr pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura cu lămâie à la Bernard:

Se incalzeste cuptorul la 170 ° C, Topim untul la microunde. 

Puneți zahărul într-un castron cu untul topit si coaja rasa de lamaie. Se amestecă usor- nu frecati tare ! 

Se adaugă 3 oua medii, apoi se adauga faina si praful de copt. Și, la sfârșit punem zeama de lamaie.

Se toarnă aluatul într-un vas uns. Coaceți la cuptor timp de 30-40 minutes. Verificati cu un cutit sau cu o scobitoare daca este coapta.
Rasturnati-o fierbinte si puneti-o imediat in folie alimentara, astfel încât sa-și păstreze umiditatea.

Lăsați prăjitura se răcească complet în ambalajul său pe un grill.  

Atunci când este la temperatura camerei, pregătiti glazura prin amestecarea zahărului pudră cu zeama de lamaie.

Despachetați si turnati glazura pe deasupra. Sub grill puneti o farfurie pentru a recupera din glazura.

Cu un cuțit sau o spatulă, se niveleaza bine glazura pe toata suprafata. Puneti apoi prajitura la cuptor la 100 ° C timp de 8 minute pentru a se usca glazura.  

Lăsați-o să se răcească și apoi degustati-o în felii fine ..........

Poftă bună !!!!!

TIPS-URI

1

Rasturnati-o fierbinte si puneti-o imediat in folie alimentara, astfel încât sa-și păstreze umiditatea.

2

105 g zeama de lamaie = 3 lamai

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu lămâie à la Bernard" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]