Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post)

de _Alina_ in Prajituri, 26 Apr 2013 | 5256 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 330 g faina
  • 100 g migdale tocate
  • 115 g zahar
  • 300 ml apa calduta spre fierbinte
  • 50 ml ulei
  • 2 lg dulceata de pere
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 si 1/2 lgt otet alb
  • Decor
  • Optional - 1 cutie de lapte de cocos (doar partea solida)
  • fulgi de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post):

1. Preincalzim cuptorul la 190°.

2. Faina o amestecam cu migdalele zdrobite si cu praful de copt. 

3. Apa o amestecam cu zaharul, uleiul, otetul si o incorporam in faina.

4. La final incorporam dulceata de pere si coaja de lamaie.

5. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min.  Testati cu o scobitoare - daca iese curata => blatul este copt. Lasam sa se raceasca in tava.

6. Omogenizam putin laptele de cocos cu ajutorul mixerului.

7. Taiem prajitura in patrate pe care le ornam cu lapte de cocos si cu fulgi de migdale.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]