Prajitura cu nuca ("Chinezoaica")

de dakris in Prajituri, 18 Feb 2012 | 5119 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt blat:
  • 200 g unt
  • 6 albusuri
  • 100 g faina
  • 200 g zahar tos
  • 250 g nuca macinata
  • 30 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta rom
Pt. glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
Decor
  • 50 g ciocolata topita in 30 ml lapte sau ciocolata amaruie rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca ("Chinezoaica"):

Untul, zaharul si faina se mixeaza. Peste compozitia rezultata adaugam albusurile batute spuma, cacaoa, esenta de rom, nuca macinata si praful de copt stins. Mixam bine aluatul si asezam intr-o tava in care am asezat, in prealabil, hartie pt copt. Se coace la cuptor cca 30 min.

Peste blatul copt se intinde glazura (zaharul pudra amestecat cu galbenusurile) si se mai da la cuptor pentru 10 min.

Peste prajitura coapta, dupa ce s-a racorit un pic, radem ciocolata ori turnam cu lingura ciocolata topita.

Eu prefer cu ciocolata rasa, e mai aspectuoasa asa. Acum aveam ciocolata kinder in frigider si am topit-o in putin lapte, pe foc.

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o tava de aprox 22 x 30.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca ("Chinezoaica")" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 06:40

Bulz cu brânză de burduf - Varianta gustoasă și rapidă la cuptor

pe 26.11 la 11:51

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]