Prajitura cu nuca si ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 9 Ian 2011 | 14836 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * Blat:
  • * 6 oua
  • * 6 linguri zahar
  • * 4 linguri faina
  • * 5 linguri nuca macinata
  • * 1 lingura cacao neagra
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * vanilie
  • * Crema:
  • * 100 g ciocolata cu alune
  • * 350 ml frisca
  • * 10 g gelatina
  • * 100 g nuca macinata
  • * 1 lingurita ness
  • * Decor:
  • * 250 ml frisca
  • * ness
  • * drajeuri ciocolata
  • * nuca tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

1. Blatul:ouale se seapara.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,nuca macinata si cacaua.

2. La sfarsit se incorporeaza albusurile si se omogenizeaza bine.Compozitia se toarna in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

3. Se da la cuptor la foc mediu pana trece testul scobitorii.Se scoate tava si se lasa la racit.Cand s-a racit se scoate blatul din tava si se taie pe jumatate.pe latime.

4. Eu am insiropat foile foarte putin cu un sirop din zahar,apa si vanilie.

5. Crema: ciocolata se pune intr-un vas cu 100 ml frisca si se pune pe foc mic pana cand se topeste ciocolata.Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa si se dizolva cateva secunde la microunde.Gelatina dizolvata se toarna peste ciocolata si se amesteca bine.Se lasa la racit.250 ml frisca se bate cu o lingura de miere si se amesteca cu ciocolata rece,nessul praf si nucile macinate.Crema se intinde peste o prima foaie de blat,se pune cea de-a doua foaie si se da la frigider 30 de minute.250 ml frisca se bat si se intinde peste blat.
Se tine la frigider cel putin 1 h.Se decoreaza cu nuca,drajeuri si ness!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Rumba