Este o reteta preluata dintr-o revista. Initial, am crezut ca am ratat prajitura dar dupa ce s-a copt si am lasat-o sa se raceasca bine, mi-am zis ca seamana cu prajitura inteligenta, doar ca are in plus prunele. Este foarte buna rece, merge perfect pe caldura asta!
Intr-un bol se pune faina si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga untul topit si racit putin, se amesteca bine cu degetele pana se obtine un aluat nisipos. Se pastreaza o cana din aluat pentru mai tarziu.
Peste restul de aluat se adauga praful de copt si ouale. Se amesteca bine cu ajutorul unui tel apoi se toarna laptele. Se omogenizeaza bine. Se va obtine o compozitie lichida, asemanatoare cu cea de la prajitura inteligenta.
Prunele se spala, se curata de sambure si se taie in doua sau in patru, in functie de cat de mari sunt prunele.
Se unge un vas de ceramica cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia. Se aseaza prunele si se presara deasupra aluatul nisipos pastrat in cana.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 50 de minute (pana se rumeneste fumos). Se lasa sa se raceasca bine inainte de a fi servita.
Pofta buna!
1
Cand se vor pune prunele peste compozitie, acestea vor pluti deasupra.
2
Se pastreaza la frigider pentru a fi racoroasa in momentul servirii.
3
Se taie doar dupa ce este bine racita.