Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu praful de sare si 2 linguri de zahar tos.
Separat mixam cele 7 galbenusuri cu 8 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul.
Adaugam praful de copt stins intr-o lingura suc de lamaie si pudra de roscove, mixam sa se omogenizeze compozitia.
Adaugam rand pe rand, lingura cu lingura, apa minerala.
Peste acest amestec punem cate o lingura de faina proaspat cernuta si una de albusuri batute, amestecand cu o lingura de lemn, usor, sa nu se lase.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina, turnam amestecul in tava, nivelam.
Presaram 3 linguri de gris, apoi nuca macinata.
Fructele se spala, se curata de samburi, piersicelor le indepartam si coaja daca sunt foarte coapte; apoi le taiem felii sau cubulete, in functie de preferinte.
Asezam bucatele de fructe peste aluatul din tava, dam tava la cuptor si coacem prajitura (cca 35-40 min.) pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racurit,apoi o pudram cu zahar pudra si scortisoara macinata.
Un deliciu.....
Pofta buna!