Prăjitură cu Ricotta si Lămâie

de Catalina L in Dulciuri, 24 Oct 2015 | 4462 vizualizari

 

Este o prăjitură lejera si parfurmata.

 

INGREDIENTE

  • 80 g unt la temperatura camerei
  • 150 gr de zahăr pudră
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • zeama de la o lamaie
  • 40 g amidon de porumb (Maïzena)
  • 2 linguri de făină
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 160 gr migdale macinate
  • 200 gr ricotta
  • 50 gr migdale feliate
  • extract de vanilie
  • zahăr pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu Ricotta si Lămâie:

Se încălzește cuptorul la 160 ° C.

Tapisam fundul tavei cu hartie de copt si ungem marginile cu unt.

Separam albusurile de galbenusuri.

Se freaca untul cu 150 gr de zahar, apoi se adauga galbenusurile treptat frecand totul bine.

Punem ricotta, vanilia coaja si zeama de lamaie.

La urma adaugam amidonul , faina si amestecam.

Batem albusurile cu un praf de sare si cu restul de zahar.

Incorporam albusurile la compozitia precedenta amestecand usor de sus in jos.

Punem compozitia obtinuta in tava si nivelam.

Decoram cu migdale feliate.

Am făcut o limonadă cu resturile de lămâie .....buna și racoritoare.

Coaceți timp de 40-45 de minute.

Lasati in tava pana se răceste complet.

Se presara cu zahar pudra si se feliaza.

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

este si mai buna a doua zi după ce este complet racita

2

puteti face o o limonadă cu resturile de lămâie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu Ricotta si Lămâie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri marocane cu migdale