Prajitura delicioasa

de lacrimioara in Prajituri, 1 Mai 2011 | 8963 vizualizari

 

aceasta prajitura am luat-o de aici de pe bucataras, de la julie si multumesc

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 linguri de zahar,
  • 5 oua,
  • 6 linguri faina,
  • 1/2 praf de copt,
  • 5 linguri ulei,
  • esenta vanilie.
  • Crema1:
  • 1 plic budinca vanilie,
  • 500 ml lapte,
  • 100 gr ciocolata alba.
  • Crema 2:
  • 300 gr zmeura(capsuni),
  • 3-4 linguri zahar,
  • 100 ml apa,
  • 3 folii de gelatina.
  • Crema 3:
  • 300 ml frica,
  • 3 linguri zahar,
  • vanilie.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa:

Blat:

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile spuma tare cu zaharul. Adaugam galbenusurile, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si vanilia se da la copt intr-o tava de 35/25 am folosit eu dar daca e mai mica cred ca e mai bine ca iese blatul mai gros si eu din reteta care m-am inspirat nu avea masura tavi si am folosit de care am avut, dam la 180 grade aproximativ 25 minute.

Crema1:

Facem budinca dupa instructiuni luam de pe foc si adaugam ciocolata si amestecam pana se topeste dam la racit.

Crema2:

Punem apa la fiert cu zaharul dupa care lasam sa dea cateva clocote si adaugam capsunile sau zmeura lasam sa mai dea un clocot, luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Crema 3:

Batem frisca cu zaharul si esenta de vanilie.

Asamblare:

blat prima crema,apoi a doua crema si la final a treia adica frisca batuta deasupra ornam dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

ieri la 20:34

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta adaptata