Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust

de AndreeaJ in Prajituri, 17 Iun 2011 | 101016 vizualizari

 

Iată secretul unei prăjituri inteligente care te va cuceri cu fiecare mușcătură. Această rețetă unică combină straturi de gusturi și texturi surprinzătoare pentru a crea o experiență dulce inegalabilă.

Această prăjitură se transformă la copt în straturi delicioase de blat și crema fină care te cuceresc prin gust.
Pentru Prăjitura deșteaptă - Rețeta unică și delicioasă care impresionează prin gust ai nevoie de următoarele ingrediente: ouă, zahăr, unt, făină, lapte.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust
  • 8 oua proaspete
  • 300 g zahar
  • 250 g margarina (sau unt daca nu folosesti margarina)
  • 225 g faina
  • 1 litru lapte caldut
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust:

Iata cum se prepara Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust

Margarina sau untul topesti la microunde sau la foc mic si o lasi la racit, separi albusurile de galbenusuri. Intr-un castron mai mare, pui galbenusurile si peste ele pui zaharul si zaharul vanilat, amesteci bine bine pana se incorporeaza toate si isi dubleaza volumul, torni margarina (sau untul) topit/a si racit/a.

Amesteci din nou bine de tot, adaugi faina cernuta, amesteci din nou pana se incorporeaza toata faina, apoi torni incet si cu grija laptele caldut amestecand incontinuu pana obtii o compozitie mai subtire decat cea pentru clatite. Albusurile le bati cu un praf de sare, si le incorporezi usor in aluatul de mai sus. Obtii o compozitie cam ca o smantana, o torni in tava unsa cu unt si tapetata cu faina exact asa cum este.

O dai la cuptorul incins cam 45-50 de minute.  Foarte important este ca in timpul coptului sa NU deschizi deloc usa cuptorului! Abia dupa cele 45 de minute poti deschide. Daca pe deasupra arata ca un pandispan si se tine de marginile tavii, atunci e gata, daca nu, o mai lasi un pic la copt. Imediat ce o scoti din cuptor, ea se va lasa un pic, asa si trebuie. O lasi sa se raceasca complet (cel putin 3 ore, sau peste noapte chiar), altfel nu se taie bine.

Poti incerca si varianta de Prajitura desteapta cu ciocolata, ingenioasa reteta de Prajitura imposibila sau pentru un plus de savoare Prajitura desteapta cu prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (17)

La Ancuta 1

17.06.2011, 22:10

mai rar combinatia asta: desteapta si frumoasa

DIANA B 1

18.06.2011, 12:11

BRAVOOOOOOOOOOOOOOO , chiar te admir ptr cat de bine-ti ies toate

Merisor 1

14.07.2012, 11:15

e super prajitura!! si eu o fac din cand in cand

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata alba