Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor

de Gicuta in Prajituri, 10 Ian 2016 | 171050 vizualizari

 

Descoperă o experiență dulce și răcoritoare cu rețeta noastră de prăjitură Fanta, îmbogățită cu gustul placut de portocale. Această prăjitură ușor de preparat va cuceri cu siguranță toate simțurile tale, oferind o explozie de arome și un puf de savoare în fiecare mușcătură. Savurează bucuria unei rețete clasice și bucură-te de o delicatesă perfectă pentru orice ocazie specială sau simpla plăcere a gustului dulce.
Dacă îți face cu ochiul această Prăjitură Fanta - Rețeta delicioasă pentru un desert rafinat și răcoritor, ai nevoie de următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, cacao, ulei, brânză, unt și suc de portocale.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor
  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 500 g branza de vaci 
  • 200 g unt 82% grasime
  • 200 g zahar pudra
  • o fiola esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml Fanta
  • 5 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor:

Iata cum se prepara Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor

Blat:  Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul 1-2 minute cat sa se omogenizeze, apoi adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt, toate cernute. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru cca 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit

Crema: Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta de vanilie si mixam in continuare. Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru cca 2 ore.

Glazura: O preparam dupa indicatiile de pe plicul de budinca, doar ca in loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta (in cazul meu Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema. Dupa doua ore de stat la frigider prajitura se poate portiona si servi. 

Aceasta prajitura se poate realiza si sub forma de Tort Fanta.

Pentru fanii aromei de portocale, merita incercata si reteta de Chec zebra cu portocale sau de Cheesecake cu portocale.

TIPS-URI

1

Eu am folosit branza de vaci Pilos, de la Lidl.

2

In loc de fanta am folosit Santal de portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura “O noapte la Venetia”