Prajitura fina cu nuca si smantana

de VanessaAli in Prajituri, 25 Apr 2015 | 20048 vizualizari

 

Este prima data cand incerc aceasta reteta si sunt foarte multumita! Are un gust extraordinar si toata familia mea a apreciat-o. De acum, este pe lista de prajituri obligatorii pentru sarbatori! E o prajitura usoara, si la gust si de facut, pentru iubitorii de nuca si nu numai.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 180 g zahar (6 linguri)
  • 50 gr. nuca macinata
  • 1 lingura si umpic de untura/unt
  • 2 1/2 linguri lapte
  • 2 1/2 linguri miere
  • 1 lingura bicarbonat
  • faina
  • Pentru crema:
  • 1 kg smantana de 20% grasime,
  • o cana de 250 ml de nuci pisate,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 lingura de esenta de vanilie,
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Pentru decor:
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu nuca si smantana:

Intr-un castronel punem untul pe care il frecam cu zaharul de la blat, dupa care adaugam oul, mierea, zaharul si bicarbonatul. Amestecam, apoi punem vasul la bain-marie pana se topeste zaharul si untura. Adaugam nuca si apoi faina (pana nu mai e lipicios), amestecand la inceput cu lingura de lemn si dupa framantam cu mana. Aluatul se imparte in 4 parti egale.

Se presara suprafata de lucru cu faina,se intinde fiecare bucata de aluat si se coace pe fundul tavii.

CREMA: smantana se pune intr-un castron si se amesteca cu zaharul, apoi se pune nuca, esenta si zeama de lamaie. Se amesteca pana cand nuca se incorporeaza bine si zaharul este topit.

Impartim compozitia in 4 parti: 3 parti egale mai mari si una mai mica pentru deasupra.

Umplem foile: intre ele cu crema din partile mai mari si pe deasupra punem partea mai mica. Razalim ciocolata pe deasupra si lasam cateva ore sa se moaie foile.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu nuca si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de gutui