Prajitura frageda cu mere si piersici

de Angelina_Elena in Prajituri, 22 Mai 2013 | 6407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 150 g margarina
  • 150 g zahar
  • 3 galbenuse
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 4 mere mari
  • 1 compot de piersici (800 g)
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita mirodenii pentru placinta cu mere Kotayani
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere si piersici:

Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Piersicile le lasam la scurs, apoi le taiem cubulete.

Intr-o cratita punem uleiul, fructele, zaharul si mirodeniile Kotayani.

Lasam sa se caramelizeze la foc mic.

Dupa ce s-au caramelizat le lasam la racit.

Intr-un vas punem margarina, zaharul si mixam bine pana cand zaharul se topeste.

Adaugam praful de sarea, esenta de vanilie, galbenusurile si omogenizam.

Treptat adaugam faina cernuta cu praful de copt si incepem sa framantam usor cu mana.

Vom obtine un aluat fraged din care vom intinde doua foi (eu am intins una, iar din aluatul ramas sora mea a facut “modele”J).

Daca aluatul vi se pare prea moale mai puteti adauga faina.

Impartim aluatul in doua, iar pe masa infainata intindem cu sucitorul prima foaie.

Tapetam tava cu hartie de copt si asezam prima foaie. Dupa cum v-am spus mai sus din aluatul ramas pentru ce-a de-a doua foaie sora mea s-a jucat putin incercand sa faca “modele”:).

Dam tava la cuptorul preincalzit  introduceţi tava, la foc mediu, pentru 5 minute, timp în care amestecaţi ingredientele pentru umplutură.pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este rece se poate pudra cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si mere