M-a rugat mama soacra sa-i fac o prajitura pentru sambata, ceva cu gem a zis ea si m-am gandit la "Greta Garbo" pe care nu am facut-o pana acum.
A iesit tare buna, dar regretul meu este ca nu am folosit o tava mai mica, ieseau patru foi si era mai inalta.
Sursele mele de inspiratie:
miremirc http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-greta-garbo-39715.html si
Toamna07 http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-greta-garbo-37190.html
Ingrediente foi:
Pentru umplutura:
Pentru glazura:
Mod de preparare foi: frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefierea acestora.
In alt vas frecam untul cu zaharul pudra pana devine spumos, apoi incorporam ouale, smantana, coaja de potocala si sarea.
Amestecam drojdia cu untul si incepem sa incorporam faina, framantam aluatul si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in trei parti egale si le intindem cu ajutorul unui sucitor de dimensiune tavii. Eu am folosit o tava de 30/40.
Tapetam tava cu hartie de copt, asezam prima foaie pe care o rulam frumos pe sucitor si o derulam in tava, apoi intindem peste ea jumatate din gemul de prune, iar deasupra presaram jumatate din nuca macinata.
Acoperim cu a doua foaie peste care punem restul de gem, de asemeni restul de nuca si deasupra ultima foaie. Intepam din loc in loc, ultima foaie, cu o furculita pentru a nu creste neuniform si dam la cuptorul incins deja.
Coacem pentru 35-40 minute la 180 grade, dar nu uitam si de testul scobitorii.
Mod de preparare glazura: Sfaramam ciocolata si o punem itr-un vas unde o amestecam cu laptele, uleiul si cacaoa.
Punem vasul la foc moale si amestecam continuu pana se topesc toate si se omogenizeaza.
O turnam fierbinte peste prajitura si intindem cu ajutorul lamei unui cutit.
Eu am avut ciocolata de menaj destul de dulce si nu a mai necesitat zahar.
O parte din prajitura am pudrat-o cu zahar pentru ca asa au fost cerintele.
Este o bunatate!
1
este recomandat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei, pentu a ajuta drojdia sa creasca.