Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita

de gaby_duceag in Dulciuri, 10 Mar 2015 | 9725 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura Lamingtons/Prajitura Tavalita
    • Pentru blat
    • 3 oua
    • 50 ml lapte
    • 50 ml ulei
    • 100 gr zahar tos
    • 250 gr faina alba
    • o lingurita praf de copt
    • o lingura zeama lamaie
    • un vf cutit sare
    • o lingurita extract de vanilie
    • Pentru glazura
    • 200 gr unt
    • 50 gr cacao
    • 250 gr zahar
    • 1/2 lingurita rom sau Amaretto
    nuca de cocos -100 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita:

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Amesteca galbenusurile cu laptele, uleiul si vanilia.
  3. Albusurile mixeaza-le spuma apoi adauga zaharul treptat. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
  4. Adauga amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma.
  5. Cerne faina impreuna cu praful de copt si-adauga in compozitie. Pune si zeama de lamaie.
  6. Omogenizeaza amestecand totul de jos in sus.
  7. Toarna compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
  8. Coace blatul la 170 grade pana prinde o culoare frumoasa la suprafata.
  9. Lasa la racit apoi taie-l in cuburi. Mie mi-au iesit 28 bucati dar depinde cat de mari le taiati.

Glazura

  1. Pune toate ingredientele intr-un vas pe foc.
  2. Amesteca in continuu pana la omogenizare si lasa la fiert pana incepe sa se ingroase si are consistenta putin mai fluida decat mierea.
  3. Opreste focul si lasa sa se raceasca putin.
  4. Inteapa cu furculita cate un cub de blat si trece-l prin siropul cald, apoi pune-l intr-o farfurie in care  ai pus nuca de cocos si invarte-l pe toate partile.
  5. Procedeaza la fel cu tot blatul si toata glazura.
  6. Daca se ingroasa glazura prea mult in timp ce se raceste, mai pune-o putin pe foc

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

miki_a 1

11.03.2015, 17:26

Pentru aspectul deosebit!

gaby_duceag 1

12.03.2015, 10:22

multumesc

mihaelar63 1

16.05.2017, 02:16

E sofisticata , zau ! Denumirea am mai auzit dar nu stiam la ce corespunde Imi trezeste amintiri din.. adolescenta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]