Prajitura rasturnata cu portocale

de Anamaria Cook in Prajituri, 11 Feb 2014 | 9286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru auatul de prajitura:
  • 220 g zahar
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • 150 g unt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru topping-ul cu portocale:
  • 2 portocale
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu portocale:

Pentru inceput incingeti cuptorul la 160 C. Apoi taiati portocalele in felii subtiri si asezati-le intr-o forma rotunda de prajitura. Presarati zaharul peste feliile de portocale si dati la cuptor pana ce zaharul s-a topit si caramelizat usor. Portocalele mele au fost cam zemoase si a trebuit sa scurg putin din sucul lasat.

Mixati ouale, zaharul si extractul de vanilie pana ce compozitia isi tripleaza volumul. Apoi incorporati faina si untul topit. Turnati compozitia peste feliile de portocala caramelizate si dati la cuptor pana ce prajitura capata o culoare aurie si trece testul scobitorii.

Cand prajitura este gata scoateti din cuptor, asezati o farfurie deasupra si cu mare grija sa nu va ardeti, rasturnati prajitura.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

ieri la 13:30

Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos

ieri la 10:24

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocale