Prajitura razvratita

de Constelatialeu in Prajituri, 28 Feb 2013 | 5373 vizualizari

 

I-am zis asa ca m-a suparat,nu a iesit cum era in imaginea din revista.Culmea e ca am respectat in detaliu toate instructiunile,ceea ce nu fac deobicei.Asa ca i-am zis razvratita,pentru ca atunci cand am taiat blatul in 2 o foaie s-a rupt si de necaz am faramitat-o.Se vroia o prajitura martisor,am incercat eu sa dreg busuiocul,n-a iesit cine stie ce ,dar e gustoasa.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 250 g unt
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 200 g zahar
  • 6 oua
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri amidon

Crema

  • 500 ml lapte
  • 1 plic vanilie burbon ( era pastaie de vanilie,dar e cam scumpa)
  • 4 oua
  • 175 g zahar
  • 80 g faina

Glazura

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura coniac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura razvratita:

Blat:

Se amesteca  untul,zaharul si ciocolata rupta si se pune pe baie de abur pana se topesc si devin omogene.Se lasa la rece,cand s-a racit se adauga cele 6 galbenusuri ,unul cate unul,apoi faina si amidonul si la sfarsit albusurile batute spuma.Se pune compozitia intr-o tava  20/30 tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cca 30 min.Se lasa sa se raceasca si apoi se taie in 2.

Crema:

Se amesteca ouale,zaharul ,vanilia si faina.Se subtiaza compozitia cu laptele fierbinte si apoi se pune pe foc la baie de abur,amestecand incontinuu sa nu se faca cocoloase.Cand se ingroasa se da de pe  foc si se lasa la racit.

Glazura:

Se fierbe pe baie de abur,laptele,zaharul si ciocolata,pana se ingroasa,se da de pe  foc si se adauga lingura de coniac.Se toarna fierbinte peste prajitura.

Pentru ca mie mi s-a rupt foaia cand am taiat-o,am pus crema peste foaia intreaga si foaia rupta am faramitat-o ,semana ca pamantul de cartite,peste ea am turnat glazura calda.Am ornat ceva gen martisoare,ca tot maine-i 1 Martie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura razvratita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]