Prajitura Valurile Dunarii

de LUK in Prajituri, 10 Iun 2012 | 8000 vizualizari

 

Mi a placut aceasta prajitura cand am vazut-o la Postavaru(Anca) si am facut o si eu dar am modificat crema si blatul pastrind insa ideea asamblarii.E buna buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 420 gr faina
  • 5 oua
  • 200 ml ulei
  • 150 ml lapte(+2-3linguri de lapte suplimentar)
  • 50 gr ciocolata
  • 250 gr zahar
  • 1 compot mare de visine fara samburi
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic esenta Finesse de vanilie (dr Oetker)
  • 250 gr zahar
  • 3 oua
  • 100 gr amidon
  • 700 ml lapte
  • Pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata
  • 50 ml sirop din compotul de visine
  • o lingura de margarina/unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii:

 Punem visinele la scurs pastrind 50ml din siropul din compot.Preincalzim cuptorul la 150 de grade.

Mixam foarte bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugam apoi uleiul,mixam, punem 100ml lapte,mixam.Amestecam faina cu praful de copt si o incoporam bine(eu am folosit mixerul)in compozitia de mai sus.

Ungem tava cu putin unt si turnam o parte din compozitie.Topim ciocolata impreuna cu laptele ramas,luam de pe foc,amestecam cu 2-3 linguri de lapte rece si apoi incorporam in compozitia alba ramasa .

Punem si compozitia maro in tava peste cea alba si aranjam visinele.Coacem cca 40 min.

Intre timp pregatim crema.Punem 500ml lapte pe foc impreuna cu 100 gr zahar,sa fiarba.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam cu amidonul si restul de lapte.Laptele turnati l treptat pentru a nu se face cocoloase.

Cand laptele incepe sa fiarba adaugati plicul de esenta si galbenusurile amestecand mereu.In cca 10 min crema va avea consistenta unei budinci.Luati deoparte.BAteti bine albusurile cu restul de zahar si amestecati le apoi cu mixerul in budinca (budinca nu trebe sa o raciti inainte de a pune albusurile).

Intindeti crema de vanilie deasupra prajiturii.Preparati glazura:

Topiti la foc mic(sau pe baie de abur) ciocolata rupta bucatele impreuna cu siropul si margarina.Omogenizati bine ingredientele si apoi turnati peste crema de vanilie.

Cu furculita trasati "valuri" pe glazura.Pastrati la frigider cam o ora apoi puteti servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200