E o reteta greceasca pe care am vazut-o la ei la televizor...sincer...e dementiala...vinul rosu pe care il folosesc la reteta asta da un gust aparte la reteta..Eu am adaptat un pic reteta punandu-i in plus ciupercile...si eu zic ca a iesit si mai buna.
Se pune ceapa la calit in uleiul incins, apoi se pune puiul impreuna cu apa si se lasa sa fiarba pentru 20-30 minute pana cand puiul este aproximativ facut.
Daca folositi ciuperci proaspete, cum am facut eu, cel mai bine e sa le fierbeti separat pentru a nu lasa acea zeama neagra in mancare.
Cand puiul este aproape gata se pune vinul si se lasa sa prinda culoare rosiatica. Apoi dupa cateva minute se adauga rosiile taiate cubulete si ciupercile.
Se adauga si condimentele si daca aveti creveti proaspeti ii adaugati si pe acestia si mai lasati la fiert pentru 20 minute, sa fiarba si crevetii cu toate aromele. Daca aveti creveti congelati semifierti, cum am avut eu, ii puneti cam cu 10 minute inainte de a stinge focul.
Pofta buna!