Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)

de Doinavar in Pui, 11 Feb 2013 | 4906 vizualizari

 

Fiecare etapa a Turului Frantei trece printr-o regiune caracterizata si de savoarea culinara locala … Comentatorii Eurosport prezinta in fiecare etapa o reteta interesanta. Mie mi-au placut mai multe retete. Am incercat-o si pe aceasta, cu specific belgian.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui mari taiate la mijloc
  • 2 aripi taiate cu o bucata de la piept
  • 500 ml bere (am folosit fara alcool)
  • 1 buchet de verdeata: patrunjel, cateva fire de loboda rosie si spanac
  • 2 cepe
  • 500 g ciuperci (in conserva)
  • 50 ml smantana proaspata
  • 1 lingură de unt
  • sare, piper, cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport):

Curatati si taiati cepele rondele, caliti-le in unt intr-o cratita cu fundul gros. Adaugati dupa cateva minute carnea condimentata, iar cand aceasta se albeste putin la suprafata, adaugati verdeata tocata si berea. Lasati sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, o ora. Intre timp spalati si feliati ciupercile, sau scurgeti de zeama ciupercile din conserva.

Dupa o ora adaugati ciupercile, sare si piper dupa gust si lasati sa mai fiarba inca o ora la foc foarte mic. Scoateti bucatile de carne, adaugati in sos smantana, omogenizati si lasati sa mai fiarba 4-5 minute.

Asezati pe farfurii carne, sos cu ciuperci si garnisiti cu patrunjel si frunzulite de loboda rosie si spanac. Se poate servi ca atare, langa paste sau cu legume.

TIPS-URI

1

Eu i-am servit cu morcovi feliati si gratinati in unt. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in bere lemon