Un preparat pentru marii amatori de mustar. Stiu ca alaturarea dintre pui si paste nu este tocmai fericita din punct de vedere nutritional, insa gustativ este mai mult decat potrivita.
Se amesteca esalota tocata fin cu mustarul, coriandrul, otetul, uleiul de masline si se asezoneaza. Se acopera bucatile de pui cu acest amestec si se pastreaza la frigider o ora.
Dupa ce timpul de marinare a expirat, se aseaza bucatile de pui in cuptorul preincalzit la 210 grade, pe un grilaj din metal uns cu unt, pentru 45 de minute. Se intorc la jumatatea timpului. Dupa cele 45 de minute, se opreste cuptorul si se mai lasa 10 minute in cuptorul inchis.
Pentru sos, se topeste untul, se adauga esalota si se soteaza cateva minute. Se adauga vinul si se lasa pana cand sosul scade la jumatate, apoi se adauga creme fraiche, se asezoneaza si se lasa la foc mic pana devine un sos onctuos. Se ia de pe foc si se adauga mustarul.
Pastele se fierb confom instructiunilor de pe ambalaj.
1
Puteti sa mai adaugati mustar in sos, dupa preferinte.
2
Nu este recomandat pentru cina din cauza continutului ridicat de calorii.
3
Bautura recomandata: vin alb sec