Pui in crusta de mustar si sos de mustar

de Satisfyyourcravings in Pui, 14 Noi 2012 | 5491 vizualizari

 

Un preparat pentru marii amatori de mustar. Stiu ca alaturarea dintre pui si paste nu este tocmai fericita din punct de vedere nutritional, insa gustativ este mai mult decat potrivita.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe superioare de pui
  • 150 grame tagliatelle verzi (spanac)
  • 2 linguri pline cu mustar Dijon
  • o esalota
  • o lingurita otet de mere
  • o lingura de ulei
  • jumatate de lingurita de coriandru pudra
  • Sos:
  • o esalota
  • 20 grame de unt
  • 100 ml vin alb sec
  • 150 grame creme fraiche
  • o lingura cu mustar Dijon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in crusta de mustar si sos de mustar:

Se amesteca esalota tocata fin  cu mustarul, coriandrul, otetul, uleiul de masline si se asezoneaza. Se acopera bucatile de pui cu acest amestec si se pastreaza la frigider o ora. 

Dupa ce timpul de marinare a expirat, se aseaza bucatile de pui in cuptorul preincalzit la 210 grade, pe un grilaj din metal uns cu unt, pentru 45 de minute. Se intorc la jumatatea timpului. Dupa cele 45 de minute, se opreste cuptorul si se mai lasa 10 minute in cuptorul inchis. 

Pentru sos, se topeste untul, se adauga esalota si se soteaza cateva minute. Se adauga vinul si se lasa pana cand sosul scade la jumatate, apoi se adauga creme fraiche, se asezoneaza si se lasa la foc mic pana devine un sos onctuos. Se ia de pe foc si se adauga mustarul. 

Pastele se fierb confom instructiunilor de pe ambalaj. 

TIPS-URI

1

Puteti sa mai adaugati mustar in sos, dupa preferinte.

2

Nu este recomandat pentru cina din cauza continutului ridicat de calorii.

3

Bautura recomandata: vin alb sec

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in crusta de mustar si sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]