Pui Shanghai cu sos iute

de aromearomate1 in Pui, 11 Feb 2019 | 4528 vizualizari

 

INGREDIENTE


    • 1 kg piept de pui
    • 4 oua
    • faina
    • sare
    • piper
    • cimbru
    • vin alb
    • pesmet
    • susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Shanghai cu sos iute:

Se taie pieptul de pui în fășii subțiri pe care le punem într-un castron și adaugam peste  jumătate pahar de vin alb, sare, piper, cimbru, amestecam pieptul de pui cu aceste condimente si lasăm  preparatul la macerat in frigider timp de 2-3 ore. Apoi in trei vase separate punem faina, ouăle bătute ca pentru omleta si pesmet cu susan. Tăvălim fasiile de pui pe rand în faina, ou și pesmet ( F.O.P),  și le așezam pe o tava. Într-o tigaie adâncă (wok) încingem uleiul foarte bine (aproximativ 1 litru), scufundam 6-8 fășii pe care le lasam la prăjit timp de  3-4 minute, apoi le scoatem pe o tava tapetata cu prosop de hârtie. Este foarte important sa le scufundați atunci când uleiul este foarte încins, altfel se vor îmbiba cu ulei și nu vor fi crocante. Se servesc cu sos sau ca atare.

Eu am preparat un sos rosu picant – pentru acesta aveți nevoie de: bulion de casa, pasta de ardei iute, fulgi de ardei iute, apa, sare și piper. Amestecam bulionul cu toate condimentele după gust și adaugăm putina apa pentru a obține consistenta dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Shanghai cu sos iute" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

gaby_gabytza 1

19.02.2019, 12:18

Bun 🤩🤩🤩

MotanLaOale 1

19.02.2019, 19:57

-Licurici- 1

20.02.2019, 08:51

imi place mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]