Pui Tikka Masala

de elucubratiiculinare in Pui, 8 Mar 2014 | 6242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui dezosat
  • 100 g iaurt/smântână
  • 1/2 legătură pătrunjel/coriandru proaspăt
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 1 lingură pastă de usturoi
  • 3 linguri Garam Masala
  • 1-2 ardei iuți
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 ardei gras roșu/gogoșar
  • 3 roșii coapte
  • 2 fire de ceapă verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tikka Masala:

Tăiem pieptul de pui în cubulețe de 2 cm. Într-un castron pregătim pasta pentru marinat puiul. Amestecăm iaurtul cu ghimbirul ras, pasta de usturoi, pătrunjelul verde tocat mărunt,2 linguri Garam Masala, ardeii iuți tocați mărunt și zeama de lămâie. Adăugăm bucățile de pui și dăm la rece pentru minim 1 oră. Călim ceapa tocată mărunt în uleiul încins. Adăugăm cățeii de usturoi tăiați feliuțe și ardeiul gras tăiat fâșii subțiri. Adăugăm 1 lingură de Garam Masala și roșiile tăiate cubulețe. Lăsăm la foc mediu 10-15 minute, apoi adăugăm puiul marinat. Mai gătim 10-15 minute. Servim cu garnitură de orez natur și ornăm cu ceapă verde. Dacă ardeii iuți doar s-au lăudat că sunt foarte iuți, puteți să mai condimentați cu sos Tabasco. PS: Pentru cei care evită prăjelile, se poate căli ceapa în 1/2 cană cu apă în care se adaugă doar 2 linguri ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tikka Masala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]